De downloads voor preken, presentaties, liturgische ondersteuning e.d. zijn ondergebracht op aparte pagina's.
Klik aan de linkerkant van het venster (in het menu) op het betreffende onderdeel om daarheen te gaan.


Kerkgebouwen
Omdat ik regelmatig in andere gemeentes voorga, vond ik het handig om alle kerkgebouwen van de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt in één bestand te hebben, zodat ik de goede plek snel kan vinden.
Handig voor collega-predikanten, maar wellicht ook voor anderen die op zoek zijn naar het kerkgebouw in een bepaalde plaats.
De onderstaande twee bestanden bevatten dezelfde inhoud, maar in een verschillend formaat:
Het eerste bestand is voor Google Earth en kan alleen gebruikt worden, als je Google Earth geïnstalleerd hebt op je computer. Eventueel kun je het via deze link downloaden en installeren.
Het tweede bestand is geschikt voor het gebruik in een TomTom. Het bevat de locaties van de kerkgebouwen als 'nuttige plaatsen'. De bestanden zijn wel ingepakt in een ZIP. Om ze te kunnen gebruiken, moeten ze na het downloaden eerst uitgepakt worden. Na het uitpakken kunnen beide bestanden gekopieerd worden naar de TomTom (naar de map, waarin de kaart van Nederland zich bevindt).
Met de derde link is het mogelijk om inhoud van de beide andere bestanden rechtstreeks te bekijken in Google Maps.

Kerkgebouwen GKV voor Google Earth

Kerkgebouwen GKV voor de TomTom

Kerkgebouwen GKV rechtstreeks bekijken in Google Maps

Overig
De onderstaande downloads op deze pagina zijn programma's die ik zelf geschreven heb in Delphi of in Visual Basic. Ze mogen vrij verspreid en gebruikt worden. Dus: veel plezier ermee!

De meeste van deze bestanden zijn ingepakt met het programma WinZip. Dat programma heb je ook nodig om ze weer uit te pakken. Als je dat programma niet hebt, kun je het downloaden door hier te klikken.

De grotere en meer serieuze programma's die ik geschreven heb, zijn niet vrij verkrijgbaar. Ze zijn officieel uitgegeven en op de markt gebracht. Voor meer info: zie de pagina 'Computer'.

Bestand
 
Beschrijving
 
TyreSetup.exe  Google Maps is een leuke website: je kunt elke plek op de wereld bekijken.
Een TomTom is een leuk speeltje: je kunt elke plek op de wereld bereiken.
Maar waarom kunnen deze twee niet samenwerken?

Natuurlijk kan dat wel, als je maar weet hoe het moet:
Ik heb zelf een programmaatje gemaakt, zodat je thuis achter de computer een route kunt maken met behulp van Google Maps, die je dan vervolgens overneemt in je TomTom. Ik heb het de naam Tyre gegeven.

Voor meer info en om te downloaden: klik hier.
 
MySyncSetup.exe  Ben je ook zo aan het zoeken geweest naar een goed programma om je Android telefoon en je Outlook te synchroniseren?
Hier is het antwoord: MyPhoneExplorer is gewoon één van de beste programma's daarvoor.
Het heeft maar één beperking: de synchronisatie wordt niet automatisch gestart zodra je de telefoon via USB aansluit op je computer.
Maar ook die beperking is te overwinnen. Daarvoor is dit programma: MySync!
Installeer MyPhoneExplorer(van www.fjsoft.at/en/) en installeer daarna MySync.
Je hebt dan alles wat je nodig hebt.
 
MyAkrutoSetup.exe (32bits) 
MyAkrutoSetup.exe (64bits) 
Een ander goed programma om te synchroniseren is AkrutoSync.
Het heeft een paar grote voordelen boven MyPhoneExplorer:
- Het synchroniseren gaat via internet. Het maakt dus niet uit waar je bent: je telefoon en je Outlook worden altijd bijgewerkt.
- AkrutoSync heeft zowel een 32bits versie als een 64bits versie.
- AkrutoSync kan met allerlei telefoons werken: niet alleen met android, maar ook met iPhone en Windows phones.
Het heeft ook nadelen:
- Het configureren ervan kan een taaie klus zijn. Gelukkig hoeft het maar één keer gedaan te worden.
- Het kan niet onzichtbaar op de achtergrond werken: het wordt tegelijk met Windows gestart. Je moet het zelf minimaliseren. En daarna blijft het zichtbaar op de taakbalk.
Het laatste vind ik een tekortkoming. Daarom heb ik een aanvulling gemaakt, die dat probleem oplost. Die aanvulling is MyAkrutoSync.
Met MyAkrutoSync kan het synchroniseren onzichtbaar en op de achtergrond plaatsvinden.
Installeer en configureer eerst AkrutoSync: www.akruto.com.
Installeer daarna de corresponderende versie (32bits of 64 bits) van MyAcrutoSync.
 
CDEject.zip  Met dit programmaatje kun je de CD/DVD-stations op je computer nu ook openen en sluiten zonder elke keer met je vinger op dat knopje te drukken...
Intussen versie 2.3!
 
Stoicheia.zip  Een programma dat ik ontwikkeld heb om Bob Vuijk te ondersteunen. Hij liet zijn leerlingen Griekse woordjes leren uit een boek. Met de computer gaat het een stuk gemakkelijker.
Compleet met installatieprocedure.
 
Notities.zip  Een simpel programmaatje om 10 notities bij te houden. Werkt vanuit de tray en heeft een ingebouwde alarmfunctie.  
Cijfers.zip  Een handig programma om je cijfers voor school bij te houden. Nooit meer zelf gemiddelden uitrekenen! Kan werken met diverse jaren, schoolperiodes, personen, enz.
 
FontInstaller.zip  Dit is een programmaatje om lettertypen te installeren op je systeem. Natuurlijk kan dat ook rechtstreeks vanuit Windows, maar dit programma installeert de lettertypen ook, als er al een lettertype met die naam geïnstalleerd is. Handig als het lettertype ververst moet worden om de één of andere reden.
 
VBRuntime.zip  Gebruik deze bestanden, als één van de bovenstaande programma's onverhoopt niet mocht werken. Pak ze uit in dezelfde map, als waarin het weigerachtige programma zich bevindt. Als het daarna nog niet goed gaat, mankeert er waarschijnlijk iets aan je computer.
 
Installatie Tijd instellen.exe  Ook wel eens behoefte aan een computer die strak in de tijd zit? Met dit programma kun je de datum en de tijd van de computer goed afstellen via het internet. Het is ook mogelijk om dat automatisch en onzichtbaar te laten doen.
Nu versie 3.1 met aanpassingen voor Windows 7.
 
MetronoomSetup.exe  Vroeger had ik graag een metronoom willen hebben. Eén keer heb ik zo'n ding geleend van mijn muziekleraar. Maar zelf één kopen van mijn zakgeld? Dat heb ik nooit voor elkaar gekregen.
Hier is een digitale versie: gratis voor iedereen en veel gemakkelijker!
 
MyKeysSetup.exe 
MyKeysSetup_x64.exe 
Vaak dezelfde stukken tekst typen?
Gebruik dit programma om 444 verschillende sneltoetsen te definiëren: met deze sneltoetsen kun je kleine en grote stukken tekst snel toevoegen aan je tekst.
Werkt met iedere tekstverwerker, webbrowser, enz.
In de nieuwste versie is nu ook een 64bits versie beschikbaar.
 

naar het begin van deze pagina